Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Nyfoedd Kattunge


Nyfödd Kattunge

Nyfödd Kattunge

Vad du behöver veta om nyfödda kattungar

Nyfödda kattungar är helt beroende av sin mamma för mat, värme och skydd. De är födda med slutna ögon och öron och kan inte reglera sin egen kroppstemperatur. De behöver hjälp att urinera och bajsa och kan inte gå eller springa.

Under de första veckorna av livet tillbringar nyfödda kattungar det mesta av sin tid med att sova och äta. De diar varannan till var tredje timme och sover i 16-20 timmar per dag.

Tecken på en frisk nyfödd kattunge

En frisk nyfödd kattunge är aktiv och har en god aptit. De ska vara rosa eller persikafärgade och andas normalt. Deras nos och ögon ska vara rena och fria från urladdning.

Om du är orolig för din nyfödda kattunges hälsa, kontakta din veterinär omedelbart.

Att ta hand om en nyfödd kattunge

Om du måste ta hand om en nyfödd kattunge är det viktigt att hålla den varm, välmatad och ren. Du bör också stimulera den att urinera och bajsa.

Håll kattungen varm genom att placera den i en låda eller korg som är fodrad med en varm filt. Du kan också använda en värmeflaska för att ge extra värme.

Mata kattungen varannan till var tredje timme med mjölkersättning från flaska eller spruta. Kattungar ska inte matas med komjölk.

Rengör kattungen försiktigt med en varm, fuktig trasa. Var försiktig så att du inte blöter ner kattungen eller kommer i kontakt med dess ögon.

Vanliga problem hos nyfödda kattungar

Nyfödda kattungar kan drabbas av en rad hälsoproblem, inklusive:

  • Nedsatt andning
  • Diarré
  • Förstoppning
  • Hudinfektioner
  • Ögoninfektioner
  • Underlåtelse att trivas

Om du är orolig för din nyfödda kattunges hälsa, kontakta din veterinär omedelbart.

Slutsats

Nyfödda kattungar är mycket ömtåliga varelser som behöver mycket omsorg och uppmärksamhet. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att säkerställa att din nyfödda kattunge har den bästa möjliga starten i livet.


Comments